Izvor: B92, 06.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska vojska ili Vojska Srbije

Beograd -- Ispred Ministarstva odbrane svečano je podignuta državna zastava Srbije.

Ministar odbrane Zoran Stanković rekao je da vojska u ovom prelaznom periodu normalno funkcioniše. Uz "Hej Sloveni", zvaničnu himu prethodnih Jugoslavija, kao i državne zajednice, spuštena je zastava Srbije i Crne Gore. Ministar odbrane Zoran Stanković poljubio je zastavu i predao je direktoru Vojnog muzeja. Uz "Marš na Drinu", zastava Srbije doneta je do jarbola, a podignita je uz intoniranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Bože pravde".

Za sada, jedine vidljive promene u vojsci jesu zastava i tabla ispred zgrade Ministarstva. Ne zna se kako će se vojska zvati i koja će joj biti obeležja: "Naša vojska formalno nije promenila ime, vojska nije nadležna da menja sebi imena, ali naš predlog je da se zove 'srpska vojska'", kaže general Zdravko Ponoš, zastupnik načelnika Generalštaba.

Prioritet Ministarstva odbrane jeste da utvrdi koliko oficira koje je razlaz države zatekao u Crnoj Gori želi da nastavi svoj posao u Srbiji: "U toku popodneva naša ekipa, na čelu sa mojim zamenikom za ljudske resurse, odlazi u Crnu Goru kako bi počela da rešava životna pitanja tih ljudi", kaže ministar odbrane Zoran Stanković.

Stanković očekuje da će državni organi Srbije uskoro, kako se izrazio, "popuniti Generalštab i Ministarstvo". On je poručio građanima da je stanje u državi stabilno i da vojska funkcioniše normalno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.