Izvor: Glas javnosti, 31.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećni bar jedan dan u godini

BEOGRAD - U Centru za integraciju dece u Krfskoj ulici, tik pred Novu godinu, stigao je Deda Mraz. Mališani imaju skromne želje i sanjaju o jednostavnim stvarima, traže malo pažnje, igru, pomoć i utehu.

- Cele godine čekam Deda Mraza, samo mu mnogo treba da dođe - kaže jedan od mališana.

On u svratištu malo jede, spava i igra se sa drugovima. Jednom se, kako kaže, naljutio na Deda Mraza, ali ga je to prošlo kada je ovaj kroz odžak ušao u sobu i doneo poklone. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

- Mogao bi i ponovo da dođe - kroz osmeh su uzvikivali klinci.

Zaposleni u svratištu objašnjavaju da deca koja tu redovno borave reaguju na Deda Mraza kao i sva druga deca, dok su novi „posetioci“ potpuno nekontrolisano vrištali i preskakali preko svega kako bi dobili poklon.

U svratištu se svakodnevno organizuju kreativne i edukativno-psihološke radionice. Osim što ovde ispunjavaju svoje bazične potrebe, deca se opismenjavaju, što dokazuje da dolazak dece u ovu ustanovu ima mnogo efekta. Predavači ih vode u bioskop, na piće, u zoološki vrt, pozorište, utakmice... - kaže Mila Muškinja, koordinatorka centra.

VELIKO SRCE

Koliko je veliko srce u ovih malih ljudi, pokazali su, kada su poželeli da podele, i to malo što su dobili, sa gostima i vaspitačima.

- Deda Mraz ne donosi poklone odraslima - rekao je jedan od mališana. Bili su spremni da daju skromnosti, uvereni da će ponovo pisati Deda Mrazu i dobiti poklone.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.