Srđan Mihajlović: Tihi odlazak

Izvor: Danas, 16.Maj.2016, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srđan Mihajlović: Tihi odlazak

"Posle više od tri godine vođenja Javnog medijskog servisa u kome sam zajedno sa svojim saradnicima sprovodio misiju, viziju i organizacione, programske i finansijske promene u duhu samog bića Radio-televizije Vojvodine, procenio sam da je u interesu RTV-a da se povučem sa mesta generalnog direktora, radi njenog daljeg rada i razvoja.

Želim svim zaposlenim na RTV-u, kao i njenim gledaocima i slušaocima, da budu uz nju, kao što ću biti i ja - ovim rečima je Srđan Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << obrazložio sopstvenu ostavku na mesto generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine. A šta je zaista interes RTV-a?

Srđanu Mihajloviću nikako se ne može osporiti činjenica da je, kao i u slučaju Arežina, dao veliki doprinos da ovaj javni servis značajno kvalitativno iskorači u odnosu na većinu elektronskih medija u Srbiji, pa i regionu. Prilikom dolaska na čelo RTV-a od Mihajlovića je zvaničnim saopštenjem te medijske kuće zatraženo i očekivano hitno pristupanje rešavanju tada velikih problema, omogućavanje redovnih isplata zarada, nesmetano emitovanje programa i funkcionisanje rada kuće. Za samo tri godine slika je drastično promenjena. RTV je izrastao u najkvalitetniju televiziju Srbije, ali su još jednom politički interesi stavljeni ispred interesa građana, koji su po zakonu osnivači, finansijeri i kontrolori javnih servisa. Političke pritiske u "promenama" na RTV-u potvrdili su i novinari i zaposleni te ustanove, koji su se svojim potpisima solidarisali sa onima koji su morali da odu, a da pritom nisu dobili objašnjenje, bar ne esnafsko.

Nakon šturog obrazloženja Mihajlovićeve ostavke, udruženja novinara otvorila su pitanje položaja javnih medijskih servisa, kao i zakonskog okruženja u kojem oni funkcionišu. Takođe, otvoreno je i pitanje rada regulatornog tela za elektronske medije, koje je od institucije za rešavanje problema, i samo postalo glavni problem. Ceo slučaj RTV-a dešava se samo nekoliko dana nakon završenih izbora na svim nivoima i koji dan više nakon konstituisanja novog Upravnog odbora RTV-a, koji je na mesto vršioca dužnosti generalnog direktora imenovao dosadašnjeg zamenika direktora Miodraga Koprivicu.

Mihajlović je 2013. godine imenovan za generalnog direktora RTV-a, nakon što je Siniša Isakov podneo ostavku na tu funkciju. Pre toga Mihajlović je bio direktor "Transnafte", javnog preduzeća za transport nafte i derivata nafte i savetnik direktora "Naftne industrije Srbije". Mihajlović je karijeru počeo u filijali Vojvođanske banke u Zrenjaninu, a ubrzo posle oktobarskih promena došao je na čelo te banke u Novom Sadu.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Programski savet RTV-a: Prethodno rukovodstvo je dobro radilo

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2016

Programski savet Radio-televizije Vojvodine (RTV) saopštio je večeras da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro i zatražio od novog upravljačkog tima da nastavi unapređivanje programa..."Programski savet je na prethodnim sednicama, u više navrata,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.