Izvor: TangoSix.rs, 12.Feb.2024, 17:49

Srbiji isporučen još jedan helikopter H145M, ovog puta stigao VIP primerak

Vrlo brzo nakon isporuke prvog helikoptera H145M (verzije BK.117D3m koju RV i PVO prvi put dobija) u Srbiju je danas, kako je Tango Six prošle nedelje i najavio, stigao i drugi od ukupno 10 naručenih helikoptera. Ponovo se let može pratiti na Flajtradaru a na osnovu registracije D-HBKN može se zaključiti da je reč o primerku koji će služiti za prevoz „veoma važnih osoba (VIP)“.
Kako je Tango Six već preneo, srpski VIP H145M je u krugu Erbasovog pogona u nemačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Donevortu prvi put uočen sredinom decembra 2022. godine, kada se mogla uočiti i šema farbanja u bojama srpske zastave, kao i evidencijski broj 14531.
Kao i u slučaju ‘‘14513‘‘ koji je stigao pre 4 dana, korisnik VIP varijante će takođe biti 890. mešovita helikopterska eskadrila ‘‘Pegazi‘‘, koja bi trebalo da dobije tri nova H145M. Do sada je ova jedinica koristila lake višenamenske helikoptere Gazela u više verzija, kao i srednje transportne višenamenske Mi-17V-5.
The post Srbiji isporučen još jedan helikopter H145M, ovog puta stigao VIP primerak appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.