Srbija se ponovo ujedinila: Teodora uskoro u Frankfurtu na transplantaciji koštane srži (FOTO)

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se ponovo ujedinila: Teodora uskoro u Frankfurtu na transplantaciji koštane srži (FOTO)

Srbija se još jednom ujedinila! Za devetogodišnju Teodoru Vranješević, koja je obolela od akutne mijeolidne leukemije i hitno joj je potrebna transplantacija koštane srži, sakupljen je neophodan novac i trebalo bi do kraja nedelje da otputuje u Frankfurt.

Klinika u Nemačkoj je pristala da devojčicu primi sa 150.000 evra na računi, dok preostalih 200.000 porodica Vranješević mora da uplati do momenta kada počne transplantacija.

"Očekujemo da Teodora >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << što krene za Frankfurt, nadamo se već do kraja ove nedelje. Transplantacija bi mogla da se dogodi tek krajem meseca, a mi do tada imamo rok da uplatimo punu sumu novca, sada 150. 000, a do kraja maja 200.000 evra", kaže za BKTVNews Teodorina majka Nataša.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, majka objašnjava da će novac koji je u prethodnih nekoliko dana prikupljen putem SMS poruka kroz fondaciju "Budi human- Aleksandar Šapić", biti tek na raspolaganju u julu, a porodici je potrebno da do kraja maja isplati troškove za transplantaciju.

"Novac od SMS poruka na račun fondacije stiže tek kada korisnici mobilnih operatera isplaćaju svoje račune. Obračun je u junu, a plaćanje se očekuje tek u julu, pa će tek tada fondacija moći da preusmeri prikupljeni novac", dodaje Nataša i napominje da pokušavaju da nađu rešenje kako da do kraja meseca obezbede preostalih 200.000 evra.

Foto: Privatna arhiva

Teodorina majka otvoreno kaže za naš portal da će sav novac koji "pretekne", ostati na računu fondacije i preusmeravati se drugoj deci kojima je pomoć potrebna.

"Stvarno nismo očekivali ovakav odziv građana, pomoć je stizala iz cele zemlje, regiona, inostranstva", rekla je Nataša.

Ona je napomenula da su čuli da su se iz ministarstva zdravlja oglasili i rekli da žele da pomognu, ali da niko njih direktno nije kontaktirao.

Dan kada se cela Srbija ujedinila: Devojčica koja nikada nije odustala (FOTO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.