Izvor: RTS, 09.Jun.2021, 12:42

Srbija potpisala Sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Nemačkom

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između vlada dveju zemalja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Primena potpisanog Sporazuma će otvoriti mogućnosti za unapređenje saradnje između dva ministarstva odbrane i oružanih snaga Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke u oblastima od obostranog interesa, istakao je Stefanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> 
"Ambasador Šib je, ovom prilikom, istakao da ga raduje što će osnov već dobre postojeće saradnje između Nemačke i Srbije ovim sporazumom biti dodatno ojačan", navelo je u saopštenju Ministarstvo odbrane.
S obzirom na to da je Nemačka jedan od najvećih bilateralnih donatora i trgovinskih partnera naše zemlje, Stefanović očekuje da će se saradnja u oblasti odbrane razvijati u narednom periodu, prateći sveukupne odnose naših zemalja.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija potpisala Sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa Nemačkom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jun.2021

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador Savezne Republike Nemačke Tomas Šib potpisali su 9. juna Sporazum o saradnji u oblasti odbrane između vlada dveju zemalja. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Ministarstva odbrane Srbije, ministar Stefanović...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.