Srbija i Hrvatska, saradnja u zdravstvu

Izvor: RTS, 22.Okt.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Hrvatska, saradnja u zdravstvu

Ministri zdravlja Srbije i Hrvatske Zlatibor Lončar i Siniša Varga sastali su se u Zagrebu i razgovarali o boljoj saranji dva ministarstva i realizaciji zajedničkih projekata.

Ministri Lončar i Varga su zaključili da bi zajednički nastup zdravstvenih ustanova Srbije i Hrvatske u procesu objedinjenih nabavki mogao da doprinese postizanju povoljnijih cena i veće konkurentnosti na tržištu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Razgovarali smo o mogućem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << formiranju zajedničkog sistema koji bi nam omogućio nastup na tržištu, kad je na primer u pitanju nabavka lekova, što bi donelo nabavku kvalitetnijih lekova, po daleko nižoj ceni", rekao je Lončar

Ministri su razgovarali o procesima reforme zdravstvenog sistema, raznim oblicima zdravstvenog osiguranja, ali i o programima transplatacija, u kojima već sarađuju i mogućnostima da se ta saradnja proširi i unapredi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lončar: Usaglašavanje zdravstvenih sistema

Izvor: Danas, 22.Okt.2014

Beograd, Zagreb - Ministri zdravlja Srbije, Hrvatske i Slovenije postigli su juče dogovor da se za nabavku lekova i medicinske opreme ubuduće zajednički pojavljuju na tenderima. Potražnjom veće količine robe smanjila bi se njena cena i izbegli posrednici koji su dosad bili izvor korupcije...Ministar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.