Srbija će s Interpolom nastaviti borbu protiv terorizma i kriminala

Izvor: BKTV News, 26.Sep.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će s Interpolom nastaviti borbu protiv terorizma i kriminala

Srbija će u okviru Interpola nastaviti da sarađuje sa svim državama sveta u naporima da se pobede terororizam, organizovani kriminal i svaki vid ugrožavanja bezbednosti građana, izjavio je danas Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

"Poruke koje smo danas čuli od predsednika NR Kine Si Ðinpinga, ali i drugih učesnika, pokazale su da samo zajedno, ujedinjeni možemo pobediti ovakvu vrstu opasnosti i da ne postoji zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koja je dovoljno jaka da sama to uradi", naveo je Stefanović po završetku zasedanja Generalne skupštine Interpola u Pekingu.

U saopštenju MUP-a se navodi da je ministar kineskim prijateljima Srbije zahvalio na ogromnoj podršci i pomoći, pogotovo kada je reč o zaštiti integriteta Republike Srbije.

"Zahvaljujući toj, ali i podršci drugih prijatelja u Interpolu, uspeli smo da sprečimo da samoproglašeno Kosovo samostalno uđe u sastav ovog organa“, istakao je ministar.

On je izrazio nadu da će i u budućnosti uspevati da zajedno s našim prijateljima pobeđujemo sve izazove koji su pred nama.

"Srbija nastavlja da bude zemlja koja predstavlja simbol bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na teritoriji čitave naše zemlje i mi ćemo u saradnji s drugim zemljama nastaviti da radimo u tom pravcu“ istakao je Stefanović.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.