Izvor: B92, 22.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija će kupiti kanader"

Pirot -- Srbija će naredne godine kupiti avion za gašenje požara koji košta nešto više od 20 miliona dolara, najavio Dragan Đilas.

Ministar bez portfelja, zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana, je novinarima rekao da je šteta koju je Srbija pretrpela od požara u 2007. godini oko 40 miliona evra, ali da za razliku od Grčke i Hrvatske, u Srbiji srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Ministar je to izjavio nakon sastanka sa načelnikom Pirotskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okruga Goranom Stamenovićem, predstavnicima preduzeća "Srbija šume" i Policijske uprave Pirot u planinarskom domu u okolini tog grada.

"Ministarstvo koje se bavi koordinacijom NIP-a, zajedno sa ministarstvima poljoprivrede, policije i odbrane će sledeće godine odvojiti sredstva kako bismo predupredili i bar poboljšali taj način gašenja požara", rekao je Đilas.

On je kazao da je sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem postignuta načelna saglasnost da se ulože određena sredstva u remont helikoptera koji mogu da se koriste za gašenje požara.

"U isto vreme ćemo odvojiti sredstva za pošumljavanje i kupovinu neophodne opreme vatrogascima", rekao je Đilas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.