Srbi pristali na potpisivanje kolektivnog ugovora

Izvor: S media, 27.Jul.2009, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi pristali na potpisivanje kolektivnog ugovora

Na vanrednoj sednici opštine Štrpce danas je odredjena šestočlana delegacija koja će u ime meštana Sirinićke Župe potpisati kolektivni ugovor sa predstavnicima Kosovske elektro-korporacije.

Predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović izjavio je Tanjugu da kolektivni ugovor predstavlja predugovor za pojedinačne ugovore sa KEK o naplati električne energije.

"Kolektivnim ugovorom ne reguliše se obaveza plaćanja starih dugovanja, ali se definiše obaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << plaćanja paušala za dva prethodna meseca, a u kasnijoj fazi predvidjena je registracija električnih brojila, njihovo očitavanje i naplata električne energije po utrošku", objasnio je Mihajlović.

On je istakao da odbornici nisu doneli odluku o predavanju nadležnosti trafostanice u Štrpcu radnicima KEK jer je reč o objektu koji je u nadležnosti Elektro-privrede Srbije (EPS).

"O ovom zahtevu KEK treba da se oglasi EPS jer se radi o njihovoj imovini i oni će dati poslednju reč", precizirao je predsednik opštine Štrpce.

Nadležnost nad trafostanicom je najveći problem, a Srbi u Štrpcu bili su spremni da dozvole da u ovom objektu ubuduće rade četiri radnika KEK pošto su saglasnost za to dali predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju, podsetio je Mihajlović.

Jedan od zaključaka na vanrednoj sednici Skupštine opštine Štrpce je da KEK može poslati mobilne timove u ovu opštinu koji će moći da vrše naplatu paušala za utrošenu električnu energiju, rekao je Mihajlović.

Oko 12.000 Srba i 3.500 Albanaca koji žive u Štrpcu bez struje su od 30. juna. Žitelji ove opštine su prvih deset dana bili pod jakim režimom redukcija i struju su imali samo od ponoći do sedam časova ujutru, a od 11. jula su u potpunosti bez električne energije.

U najtežem položaju zbog isključenja struje je 320 interno raseljenih osoba smeštenih u nekoliko kolektivnih centara, a problema ima i u funkcionisanju zdravstvenog sistema.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.