Srbi iz Vrginmosta dobili obećani traktor

Izvor: RTS, 21.Avg.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi iz Vrginmosta dobili obećani traktor

Srbima iz hrvatske opštine Vrginmost je doniran traktor sa pratećom mehanizacijom, čime je ispunjeno obećanje koje im je predsednik Srbije Aleksadar Vučić dao prilikom posete toj opštini.
Traktor marke "Belorus" svečano je u Šidu uručila Industrija mesa "Srem Šid", u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića.

Ministar je podsetio da je dodeli traktora prethodila poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskog predsednika opštini Vrginmost u februaru, gde je razgovarao sa srpskim stanovništom i upoznao se sa njihovim problemima.
Nedimović je najavio da će Srbi u toj opštini u Hrvatskoj sledećeg meseca dobiti još jedno vozilo za komunalne svrhe.
"Ovo je dokaz da gde god da Srbi žive - na Kosovu, u Hrvatskoj, uvek je isti odnos - pomoć i podrška", naglasio je Nedimović.
Zahvalio je privrednicima - vlasnicima firmi "Agro papuk" Branislavu Bogatiću i "Đurđević" Milenku Đurđeviću, koji su vlasnici Industrije mesa "Srem Šid", što su donirali i pomogli našim ljudima u Vrginmostu.
Bogatić je izjavio da je za njega danas velika čast što je ugostio ljude iz Vrginmosta i što je doniranjem traktora ispunio predsednikovo obećanje.
On je podsetio da je predsednik pre desetak dana posetio industriju mesa "Srem Šid", koja je jedna od najuspešnijih kompanija zahvaljujući dobrim ekonomskim odnosima sa Turskom, gde Srbija danas izvozi 5.000 tona govedine.
Đurđević je izrazio zadovoljstvo što je pružio pomoć delu Srba u Vrginmostu i poručio da će im uvek biti na raspolaganju.
Traktor je primio načelnik opštine Vrginmost Milan Vrga, koji je zahvalio predsedniku Srbije i donatorima na novom traktoru koji će, kako je rekao, opštini puno značiti.
"Traktor će nam olakšati život, bar u nekom delu", naglasio je Vrga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbima u Vrginmostu stigao obećani traktor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2018

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uručio je traktor za Srbe u Vrginmostu. Obećanje koje je dao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić narodu koji živi na području Hrvatske, sredinom februara meseca je ispunjeno. Donator traktora je industrija mesa Srem Šid...Ključevi "Belarusa"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.