Spremite se na još munja i gromova: Sunce tek od početka sledeće nedelje!

Izvor: BKTV News, 28.Jul.2014, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite se na još munja i gromova: Sunce tek od početka sledeće nedelje!

Oblačno i nestabilno vreme praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje nas do predstojećeg vikenda, kad će doći do postepene stabilizacije vremenskih prilika.

”Iako ih mi najviše primećujemo noću, nepogode s velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom najčešće se dešavaju u poslepodnevnim časovima i pridveče, pa se periodi oblačnosti i padavina zbog konvekcije produžuju i na noć”, kaže Aleksandar Nišović, savetnik direktora Republičkog hidrometeorološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zavoda Srbije.
Nišović kaže da su uzrok ovako nestabilnog vremena visoke temperature, velika vlažnost vazduha i nizak vazdušni pritisak u višim slojevima. Prolazak frontalnih zona dodatno destabilizuje već nestabilnu atmosferu.
”Najpreciznija vremenska prognoza je ona koja se radi za 10 dana, tako da se s većom tačnošću može reći da će se ovako nestabilno vreme zadržati do predstojećeg vikeda. Do tada možemo očekivati lokalnu pojavu nepogoda”, kaže Nišović.
Malo vedrije vreme ove nedelje očekuje se samo u sredu, dok se stabilnije vreme očekuje u prvom delu avgusta.
”Značajnija postepena stabilizacija vremena može se očekivati tek nakon vikenda. Tokom avgusta će biti padavina, ali ne u toj meri i obimu kakav je bio u prethodnom periodu”, kaže Nišović i podseća da protivgradna sezona u Srbiji traje do 15. oktobra.
Izvor: telegraf.rs
The post Spremite se na još munja i gromova: Sunce tek od početka sledeće nedelje! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPREMITE-SE-NA-JOS-MUNJA-I-GROMOVA-Sunce-tek-od-pocetka-sledece-nedelje-

Izvor: medio.rs, 28.Jul.2014

Značajnija postepena stabilizacija vremena može se očekivati tek nakon vikenda. Tokom avgusta će biti padavina, ali ne u toj meri i obimu kakav je bio u prethodnom periodu - kaže Aleksandar Nišović, savetnik direktora RHMZ-a

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.