Spremite dozvole i drugu dokumentaciju, DCV pojačava kontrolu aerodroma

Izvor: TangoSix.rs, 19.Apr.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite dozvole i drugu dokumentaciju, DCV pojačava kontrolu aerodroma

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije saopštio je danas da je pojačao kontrole aerodroma koji se ne koriste za javni avio-prevoz kao i nad operaterima vazduhoplova koji se bave nekomercijalnim letenjem.
– Stručni timovi inspektora Direktorata intenzivirali su nadzor nad ovim subjektima, naročito tokom letačkih dana i vikenda. S obzirom da je lepo vreme počelo i da ono pogoduje letenju, naročito tokom vikenda kada su aerodromi širom Srbije aktivniji, Direktorat civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << vazduhoplovstva je kao i prethodnih godina u ovo vreme, otpočeo akciju intenzivnijeg nadzora svih vazduhoplovnih subjekata.
Inspekcija se obavlja u saradnji sa Ministarsvom unutrašnjih poslova Srbije i sa Agencijom za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore.
Istraživanja i analize udesa u sportskom vazduhoplovstvu pokazuju da se udesi i nezgode, uglavnom dešavaju na početku i na kraju sezone letenja, odnosno u proleće i u kasnu jesen. Analize pokazuju da je ljudski faktor najodgovorniji za udese u ovoj vrsti letenja. Jedan od glavnih razloga je nepoštovanje propisa i postupaka koje je doneo Direktorat, a koji su usklađeni sa evropskim standardima.
Buđenje iz zimskog neletačkog sna, livade sve življe / Foto: Dragan TrifunovićS obzirom da imamo, po evropskim standardima, dobro uređen vazdušni prostor Srbije i sve uslove da on bude bezbedan, Direktorat poziva sve učesnike u nekomercijalnom letenju da se strogo pridržavaju tih pravila.
Da bi letenje bilo bezbedno, da ne bi došlo do ugrožavanja života pilota i drugih lica, neophodno je pridržavanje zakonom propisanih mera bezbednosti od strane svih učesnika u vazduhoplovnim aktivnostima. Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, upozoravaju da će, kao i do sada, postupati u skladu sa zakonom prema svima onima koji se ne pridržavaju propisanih pravila pri obavljanju vazduhoplovnih aktivnosti, koja su garant za bezbedno letenje. – stoji u saopštenju DCV-a.
The post Spremite dozvole i drugu dokumentaciju, DCV pojačava kontrolu aerodroma appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.