Izvor: B92, 19.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen šverc 30 Kurda u Preševo

Vranje -- Pripadnici vranjskog SUP-a sprečili su šverc grupe od 30 Kurda na relaciji Turska - Kosovo i Metohija - Srbija - Hrvatska - zapadnoevropske zemlje, saopšteno je u subotu Grupa od deset Kurda zaustavljena je na magistarlnom putu Depce - Preševo dok su dvojica taksista pokušavala da ih prebace dalje. Zbog davanja mita i trgovine ljudima uhapšeni su taksisti Faik Kadriu iz sela Zzuince i Bajram Fejzuli iz sela Miratovac. Zbog primanja mita uhapšeni su policajci Abdulnaser Salihu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Oraovice i Nebojša Stojiljković iz Vranjske Banje, obojica pripadnici policijskog odeljenja u Preševu. Svoj četvorici određen je pritvor do 30 dana, a policija intenzivno traga za trećim članom grupe, Sadrijom Fejzulahuom iz Mitratovca, koji se nalazi u bekstvu.

Zbog kršenja Uredbe o prelasku administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, desetorici Kurda izrečena je kazna od po 15.000 dinara i zaštitna mera proterivanja sa teritorije Srbije i Crne Gore uz zabranu ulaska u trajanju od godinu dana. Prema ranijem dogovoru između uhapešenih taksista i policajaca, preostala dvadesetorica Kurda trebalo je da sa Kosova i Metohije u Srbiju uđu van zvaničnog prelaza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.