Sprečen pokušaj oduzimanja vozila vozača Kargoa

Izvor: RTS, 26.Feb.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen pokušaj oduzimanja vozila vozača "Kargoa"

Komunalna policija u Beogradu pokušala je da zapleni automobil člana udruženja "Kargou". U tom Udruženju tvrde da su na Dorćolu, uz podršku građana, sprečili nelegalan pokušaj "otimanja" privatne svojine njihovog člana.
Aleksandar Vučić iz Udruženja građana "Kargou" rekao je za Tanjug da je akcija u kojoj je pokušano da oduzmanje vozilo vozaču tog udruženja bila organizovana. Tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je na licu mesta bio i predsednik Taksi komore Srbije, Boško Vuković.

"Sve je trajalo dva sata. Pauk nije mogao da prođe da otme privatnu svojinu i na kraju su inspektori napustili mesto i rekli su da neće oduzeti vozilo. Dali su nam zapisnik, a mi smo uložili žalbu na zapisnik", navodi Vučić.
Istakao je da je u akciji korišćen institut "prikrivenog islednika", a u zapisniku je navedeno da je vršen nelegalan taksi prevoz, iako je, kako tvrdi, usluga pružena u okviru Udruženja građana i niko ko nije njegov član ne može da dobije uslugu pomoći na putu od drugog člana udruženja.
"Kada su došli na odredište gde je prikriveni islednik izašao iz vozila, saleteli su ga komunalni policajci, komunalni i saobraćajni inspektori, koji su počeli da pišu zapisnik i hteli su da privremeno oduzmu vozilo, privatnu svojinu člana našeg udruženja", rekao je Vučić.
To su, kako kaže, osujetili članovi udruženja i građana.
U Ulici Dunavski kej bili su pripadnici Komunalne policije i MUP-a, nije bilo incidenata, a saobraćaj je bio otežan, pa su ta i okolne ulice bile zakrčene vozilima.
Na nedavnom sastanku Radne grupe Vlade Srbije za analizu i davanje predloga u vezi sa primenom propisa u oblasti taksi prevoza, rečeno je da će, između ostalog, inspektori Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda, u saradnji sa komunalnom policijom i uz asistenciju MUP-a, vršiti stalni inspekcijski nadzor sa stalnim korišćenjem instituta anonimnog korisnika - "prikrivenog putnika“ iz Zakona o prevozu putnika.
Vučić je rekao i da su "Kargou" u decembru oduzeta tri automobila.
Kompanija "Kargou tehnolodžiz doo" i novoosnovano Udruženje građana "Kargou" potpisali su 7. februara ugovor, što bi, kako je tada navedeno, omogućio da svi korisnici ovog prevoza nastave da ga koriste kao članovi udruženja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.