Izvor: B92, 19.Dec.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport kao podrška

Beograd -- U prostorijama Osnovne škole Ivan Gundulić u Beogradu održano je sportsko takmičenje između učenika te škole i dece ometene u razvoju.

Kako bi podržali akciju inkluzije odnosno uključivanja dece ometene u razvoju u život društva, među navijačima su bili i predstavnici opštine Novi Beograd. Za razliku od ostalih takmičenja, na tom takmičenju svi su bili pobednici.

Cilj igara nije bila pobeda, već da učenici te škole upoznaju i prihvate decu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ometenu u razvoju. Škola za decu ometenu u razvoju inače nalazi se u susedstvu OŠ "Ivan Gundulić”.

Prema rečima nastavnika, fizičko vaspitanje je jedan od načina uključivanja dece ometene u razvoju. "Učestvovanjem na turniru, deca su se bliže upoznala sa svojim vršnjacima iz susedne škole”, kaže profesor fizičkog vaspitanja Ivan Ćirić.

"Umesto ruganja timovima koji su izgubili, postavljeni su temelji za neka nova prijateljstva. Postignut je cilj inkluzije, makar na nivou dve škole, čiji će se učenici u budućnosti češće viđati", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.