Izvor: Blic, 11.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spor zbog kuće u Užičkoj 34

Spor zbog kuće u Užičkoj 34

BEOGRAD - Pred Drugim opštinskim sudom ovih dana će se održati rasprava povodom zahteva raepubličkog javnog pravobranilaštva da se poništi kupoprodajni ugovor za kuću u Užičkoj ulici broj 34 koju je bivši predsednika Jugoslavije Slobodan Milošević otkupio od države Srbije u vreme bombardovanja 1999. godine - potvrdila nam je Gordana Mihailović, predsednik suda.

Republičko javno pravobranilaštvo pokrenulo je pre godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana, u ime Republike Srbije, tužbu za poništaj odluke o dodeli kuće u Užičkoj ulici, pošto je utvrđeno da postoji osnova za pokretanje postupka, rekao je za 'Blic' zamenik republičkog javnog prvobranioca Novica Cvetković. - Pravobranilaštvo je pokrenulo tužbu za poništaj odluke o dodeli stana, a zatim i ugovora o zakupu i otkupu stana u Užičkoj ulici br. 34, kuće u vlasništvu Slobodana Miloševića, s ciljem da se zemljišnoknjižno stanje dovede u stanje kakvo je bilo ranije, odnosno pre otkupa kuće - kaže Cvetković.

Slobodan Milošević je u vreme otkupa kuće u Užičkoj već imao otkupljenu kuću u Tolstojevoj ulici 33 i na taj način rešeno stambeno pitanje. Zakon o stanovanju izričito zabranjuje da neko zakupi ili otkupi kuću ili stan ukoliko već ima kuću ili stan u vlasništvu.

Prema ugovoru broj 360-06-101-1/99 koji su potpisali tadašnji ministar finansija Republike Srbije Borislav Milačić i predsednik SRJ Slobodan Milošević, ovaj drugi je postao vlasnik kuće u Užičkoj ulici broj 34, površine 94,12 kvadrata. Republici Srbiji koja je bila nosilac prava raspolaganja nad ovom kućom Milošević je uplatio 84.212 dinara ili 99,49 maraka po kvadratu. Uz kuću u Užičkoj ulici Milošević je dobio i plac površine 79,4 ara. Inače, protiv odgovornih zbog ove nezakonite trgovine podignute su i krivične prijave.

J. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.