Spomenik Dijani Budisavljević biće postavljen na Savskom keju

Izvor: RTS, 21.Nov.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenik Dijani Budisavljević biće postavljen na Savskom keju

Spomenik Dijani Budisavljević biće postavljen na Savskom keju na levoj obali Save pored Spomenika žrtvama logora na Sajmištu, odlučeno je na sednici Odbora za podizanje tog spomenika.
Na sednici su donete odluke o podizanju spomenika i raspisivanju konkursa za idejno rešenje spomen obeležja Dijani Budisavljević.
Predsednik Odbora Goran Vesić izjavio je da će Odbor do kraja ove godine raspisati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika.
Očekujemo do sredine godine da imamo izabrano rešenje za spomenik kako bi ono bilo realizovano u drugoj polovini godine, rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.
On je podsetio da je Dijana Budisavljević tokom Drugog svetskog rata spasila 15.336 srpske dece iz ustaških logora smrti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spomenik Dijani Budisavljević biće podignut na Savskom keju

Izvor: Blic, 21.Nov.2018

Na sednici Odbora za podizanje spomenika Dijani Budisavljević, kojim predsedava zamenik gradonačelnika Goran Vesić, doneta je odluka o raspisivanju konkursa za idejno rešenje spomen obeležja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.