Izgoreo brod restoran Stenka

Izvor: B92, 18.Jan.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo brod restoran "Stenka"

Beograd -- U požaru rano jutros u potpunosti je izgoreo brod restoran Stenka, koji se nalazi u blizini Beogradskog sajma. Nije bilo povređenih.

Vatrogasci na mestu požara rekli su za B92 da se za sada ne zna šta je uzrok požara. U gašenju požara je učestvovalo 11 vatrogasnih vozila i 34 vatrogasca.

Požar na splavu Stenka izbio je oko pola pet ujutru. Bračni par koji živi na drugom delu broda čuo je eksploziju, a kada su izašli, brod je već bio u plamenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Na brodu smo spavali ja i moj suprug. I čula sam pucanj. Strahovit pucanj. To nije plinska boca. Ustanem brzo, izađem u pidžami. Vidim plamen do neba."

Ubrzo posle toga, domar koji se takođe nalazio na splavu pozvao je vatrogasce.

Komandir čete u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Zvezdara Dragan Čubra kaže da su prve vatrogasne ekipe na mesto požara izašle za sedam minuta.

"Počelo se odmah kontinuirano gašenje. Kompletna polovina broda je bila u plamenu. Mi smo došli malo kasnije, pošto smo u daljem delu grada. Ali odmah su počeli da gase. Presečen je požar, nije imao više gde da se širi, ali je bilo problema oko kontinuranog snabdevanja vodom", objasnio je Čubra.

Zaposleni u restoranu koji su došli u jutarnju smenu u neverici su posmatrali zgarište. Leposava Blaško, jedna od vlasnica restorana, kaže da ne može da pretpostavi šta je uzrok požara, ali da ne veruje da je ljudski faktor.

"Kolega je sinoć radio, pošto nas dvoje poslujemo kao ortaci. Dva dana sam bila bolesna. Jutros u pola pet kolega zove:"Gori Stenka". Sad sam stigla. Ne znam šta bi moglo da bude uzrok", navela je Leposava Blaško.

U požaru nije bilo povređenih, a materijalna šteta je, prema prvim procenama, velika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgoreo splav Stenka

Izvor: RTS, 18.Jan.2010

Intervencijom vatrogasaca jutros je lokalizovan požar u beogradskom brod-restoranu Stenka na Savi, u kome nije bilo povređenih...U požaru rano jutros u potpunosti je izgoreo brod restoran Stenka, koji se nalazi u blizini Beogradskog sajma, a povređenih nije bilo...Vatrogasci na licu mesta rekli su...

Nastavak na RTS...

Izgoreo beogradski splav restoran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010

BEOGRAD - U požaru rano jutros u potpunosti je izgoreo brod restoran Stenka, koji se nalazi u blizini Beogradskog sajma, a povređenih nije bilo...Vatrogasci na licu mesta rekli su za B92 da se za sada ne zna šta je uzrok požara. U gašenju požara je učestvovalo 11 vatrogasnih vozila i 34 vatrogasca...Požar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Izgoreo brod "Stenka"

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2010

BEOGRAD - Brod restoran "Stenka", koji se nalazi u blizini Beogradskog sajma, izgoreo je jutros u požaru, koji je izbio oko pet sati ujutro. Brod je u potpunosti izgoreo, a povređenih nije bilo. Još nije poznat uzrok požara. U gašenju požara je učestvovalo 11 vatrogasnih vozila, vatrogasni brod...

Nastavak na Glas javnosti...

Pas spasao ljude od požara na brodu

Izvor: Blic, 19.Jan.2010, 01:10

Brod-restoran „Stara Stenka“ na Sajamskom keju na Savi izgoreo je juče oko pet sati u požaru čiji uzrok još nije utvrđen. Vatrenu stihiju prvi su primetili supružnici Milijana i Slobodan Milenković koji žive na susednom brodu, koje je probudio pas Džambo u momentu kada je plamen počeo da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.