Izvor: B92, 28.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak dužnika u novinama

Šabac -- Javno preduzeće Toplana iz Šapca u štampi objavilo spisak svojih dužnika, sa adresama i iznosima dugovanja.

U listu Glas Podrinja objavljen je spisak svih dužnika, s punim adresama i iznosom duga. Na spisku su 64 korisnika daljinskog sistema grejanja, čiji je ukupan dug šabačkim Toplanama više od osam miliona dinara.

Lokalni ombudsman smatra taj potez narušavanjem privatnosti. "Mislim da čak ima elemenata krivičnog dela. Kao ombudsman ja sam rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se takve stvari ne rade i direktno upozorio da to narušava pravo na privatnost. Sem toga, ovde se radi o kršenju zakona. Bez pravosnažne sudske presude takve stvari se ne smeju raditi", rekao je Miloš Mijailović.

Građani Šapca duguju 24 miliona dinara, a firme oko 16 miliona dinara. Veći deo duga napravilo je 150 korisnika, a to javno preduzeće do sada je zbog neplaćanja računa tužilo 700 od 6.200 korisnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.