Specijalne markice povodom Dana pobede, Glavna pošta u crvenoj boji

Izvor: RTS, 08.Maj.2020, 15:13

Specijalne markice povodom Dana pobede, Glavna pošta u crvenoj boji

Pošta Srbije pustiće u promet 9. maja prigodno izdanje poštanskih maraka "75 godina od pobede nad fašizmom 9. maj - Dan pobede (1945-2020)", u čast obeležavanja ovog važnog jubileja i kao podsećanje na doprinos Srbije pobedi nad fašizmom i ogromne žrtve koje je u toj borbi podnela.
Prigodna marka posvećena je proslavi Dana pobede nad fašizmom, a u centralnom delu tabaka nalazi se vinjeta sa motivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Besmrtnog puka, marša u kojem potomci boraca, nose fotografije predaka, učesnika Drugog svetskog rata, kao znak zahvalnosti i sećanja na besmrtne heroje pale u borbi protiv fašizma, a koji je prvi put održan u ruskom gradu Tjumenu pod sloganom "Parada pobednika" 2007. godine.

Od 2019. godine Besmrtni puk je državni događaj u Srbiji koji se obeležava svake godine na Dan pobede - 9. maja. Na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Pošta Srbije priredila je ovo prigodno izdanje u stručnoj saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopšteno je iz Pošte Srbije. 
Izdanje sadrži prigodnu poštansku marku nominalne vrednosti 74 dinara u šalterskim tabacima od osam maraka sa vinjetom u sredini, prigodan koverat prvog dana (FDC) i prigodan žig. Marka je štampana u tiražu od 25.000 primeraka.

Povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, fasada Glavne pošte u Beogradu, će 9. maja svetleti crvenom dekorativnom rasvetom, čime se Pošta Srbije pridružuje obeležavanju ovog važnog jubileja, navedeno je u saopštenju Pošte Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marka povodom Dana pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2020, 03:12

Pošta Srbije danas će pustiti u promet prigodno izdanje poštanskih marki "75 godina pobede nad fašizmom 9. maj - Dan pobede (1945-2020)" u čast obeležavanja jubileja pobede nad fašizmom...U centralnom delu tabaka nalazi se vinjeta sa motivima Besmrtnog puka, marša u kojem potomci boraca nose...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.