„Spaner“ od sutra leti od Beograda do Barselone

Izvor: Blic, 14.Apr.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Spaner“ od sutra leti od Beograda do Barselone

Sutra oko 14 časova na pistu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ po prvi put u njegovoj istoriji sleteće na redovnoj liniji avion jedne španske kompanije. Reč je „Spaneru“, avio-prevozniku čije je sedište u Barseloni i koji je svoju ekspanziju počeo na bazi kapitala, državnog i privatnog, iz katalonske prestonice.

„Spaner" će iz Barselone za Beograd leteti utorkom, četvrtkom i subotom, a od 27. maja naš glavni grad biće povezan i sa Madridom, jer „Spaner" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otvara i tu liniju.

Sutrašnjim promotivnim letom u Beograd će doći dosta gostiju. Osim predsednika kompanije Ferana Sorijana (43), jednog od najmlađih biznismena na tako visokoj funkciji, u avionu će biti i Paskval Maragalj, jedan od najistaknutijih katalonskih političara poslednjih decenija. Bio je gradonačelnik Barselone u vreme Olimpijade 1992, a kasnije je, kao socijalista, i predsednik Đeneralitata, autonomne katalonske vlade.

U avionu će se naći i predstavnici katalonskih medija koji će, zajedno sa srpskim novinarima, posle podne prisustvovati konferenciji za štampu u hotelu „Hajat" posle koje će autobusom obići grad pre povratka na aerodrom.

Srpska ambasada u Madridu napravila je veoma lep gest poklonivši pet karata, koje je „Spaner" stavio na raspolaganje, srpskim doktorantima i postdiplomcima u Španiji. Njih pedesetak, koliko ih je registrovano u ambasadi, konkurisalo je za ovaj let, a žrebom, koji je obavio ministar Božidar Đelić prilikom posete Madridu prošle nedelje, izabrano je pet studenata - dvoje iz Madrida i troje iz Barselone. Njihov domaćin je Jela Baćević, ambasadorka Srbije u Madridu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Spaner“ od sutra leti od Beograda do Barselone

Izvor: S media, 14.Apr.2010

Sutra oko 14 časova na pistu beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ po prvi put u njegovoj istoriji sleteće na redovnoj liniji avion jedne španske kompanije. Reč je „Spaneru“, avio-prevozniku čije je sedište u Barseloni i koji je svoju ekspanziju počeo na bazi kapitala, državnog i privatnog,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.