Solorano: UN će pomoći Čačku i Kraljevu

Izvor: RTS, 13.Mar.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solorano: UN će pomoći Čačku i Kraljevu

Šefica Kancelarije UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano rekla je za RTS da je došla u kraljevački kraj kako bi na licu mesta videla šta je urađeno na odbrani ugroženih naselja u poslednje dve godine.
Od 2014. godine Ujedinjene nacije su finansijski, ali i projektima pomogle obnovu poplavljenih područja, podseća Irena Vojačkova Solorano koja je obišla kraljevačko naselje Grdicu.

Ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je kroz Program za razvoj UN uloženo sedam miliona dolara za zaštitu od daljih plavljenja.
Procena je da su rezultati do sada pokazali da je šteta protekle nedelje mnogo manja od one u 2014.
Najavljuje da će UN nastaviti finansijski i kroz projekte da pomaže Kraljevu, ali i Čačku koji je najviše pogođen poplavama.
Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić podsetio je da je 2014. bilo poplavljeno više od 500 kuća u Grdici, dok je sada voda ušla u 170 domova, zahvaljujući bedemima i brani napravljenoj od džakova sa peskom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Solorano najavila pomoć UN Kraljevu i Čačku

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2016

Šefica Kancelarije UN u Srbiji Irena Vojačkova Solorano najavila je da će UN nastaviti finansijski i kroz projekte da pomažu Kraljevu, ali i Čačku koji je najviše pogođen poplavama...Ona je za RTS kazala da je došla u kraljevački kraj kako bi na licu mesta videla šta je urađeno na odbrani...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.