Solidarni sugrađani renoviraju dom Bojovićima, sledeća briga Miličino zdravlje

Izvor: RTS, 12.Feb.2020, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solidarni sugrađani renoviraju dom Bojovićima, sledeća briga Miličino zdravlje

U pribojskom selu Sastavcima uređuje se stan Radenka i Dragice Bojović čije ćerke imaju zdravstvenih problema. Šestogodišnja Marica je kao beba imala operaciju srca, a sedmogodišnja Milica je zbog meningitisa, prošle godine, ostala bez sluha. Priča o roditeljima koji svaki dan iz Radnovića do škole pređu 12 kilometara u jednom pravcu, pešice i autobusom, podstakla je lokalnu samoupravu, donatore i pribojsku javnost da im pomognu, dodele školski stan na korišćenje i renoviraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oronulu kuću u selu.
Višesatno pešačenje i putovanje za Bojoviće uskoro će biti prošlost, jer će sa početkom drugog polugodišta imati novi dom koga za njih renoviraju solidarni sugrađani.

"Samim saznanjem da je dete bolesno alarmirali smo sve strukture od Centra za socijalni rad, opštinskih struktura, mesne zajednice i sami nastavnici uzeli su učešće i nadamo se najboljem", kaže Ljubiša Avramović, direktor OŠ "Deveti maj".
Predsednik mesne zajednice Sastavci Sveto Vilotić ističe da su sve firme, privatne i državne, sva preduzeća, a posebno građani sa željom i zadovoljstvom krenuli u akciju.
Sve donedavno Milica je bila zdravo dete, pa pešačenje i život uz dečji dodatak, socijalnu pomoć i nešto stoke u štali i nije bio problem za Bojoviće.
"Daleko jeste, loš je put, više se ide peške nego kolima. Decu moram da odem otpratim do autobusa, posle moram da odem da decu prihvatim kod škole i tako svaki dan mora da se bori", objašnjava Radenko Bojović.
"Teško mi je kad je pratim, ide brzo, bojim se izbiće kola a ona ne čuje, mogu kola da je udare, teško, preteško", dodaje Dragica Bojović.
I tek što su na pragu rešenja jednog, Bojovići sa zebnjom razmišljaju o novom problemu i rezultatima predstojeće operacije.
"Ovu prvu operaciju kad smo odradili, pošto nije bilo uspeha, rekli su nam da čekamo do maja. Doktor koji dolazi iz Engleske da bi on pokušao da nešto odradi. Ako to ne bude uspelo, rekli su da mora dete na neku drugu operaciju", ističe Radenko Bojović.
Uz neizmernu zahvalnost sugrađanima, Bojovići sada čekaju preseljenje i poziv koji će im, nadaju se, ispuniti najveću želju da Milica koliko-toliko povrati sluh.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.