Izvor: B92, 16.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalni centri ni za markicu

Beograd -- Gradski centri za socijalni rad ne mogu da pošalju rešenja i pozive korisnicima centara, jer nemaju novca za poštanske marke.

To je problem koji se ponavlja krajem gotovo svake godine, pa i ove. U 16 opštinskih centara u Beogradu gomilaju se razni dokumenti, kao što su na primer rešenja o starateljstvu ili o novčanoj pomoći, pa je pitanje kakve mogu biti posledice zbog trenutnog zastoja.

Direktorka gradskog centra za socijalni rad Jasminka Veselinović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da svu poštu moraju da šalju sa povratnicom, a to košta 55 dinara.

"Nama je žao što se kasni sa nekim rešenjima i što to može imati neke posledice, ali troškovi i zahtevi službe prosto nadilaze trenutne materijalne mogućnosti. Jednostavno mi na godišnjem nivou dobijamo za te svrhe milion i dvesta hiljada dinara, a zapravo je potrebno 5 miliona i 400 hiljada dinara. Objektivno je teška situacija i mi smo prinuđeni da često, sve što je moguće, nosimo kao kuriri poštu po gradu, dosta nam pomažu i civilni vojnici, ali to ne zadovoljava naše potrebe", kaže Veselinovićeva za B92.

Centre za socijalni rad finansira Ministarstvo za socijalna pitanja i Skupština grada, a sredstva za materijalne troškove se dodeljuju prema broju zaposlenih u centru. Raspodela je takva da ministarstvo finansira 530 zaposlenih, a grad 37, kaže Mirosinka Prodanović, zamenica gradskog sekretara za socijalnu zaštitu.

"I mesečna rata koju finansira grad za materijalne troškove je 200 hiljada dinara, uključujući i poštanske markice, papir za fotokopir aparat. U nadležnosti direktora centra je organizacija rada i raspored sredstava", objašnjava Prodanovićeva.

Direktorka gradskog centra za socijalni rad Jasminka Veselinović kaže da će ukazati Ministarstvu i Gradu na problem troškova poslovanja, jer trenutno sredstva nisu dovoljna ne samo za slanje pošte, već ni za gorivo i odlazak na teren.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.