Socijalna pravda uslov za napredak države i društva

Izvor: Blic, 20.Feb.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna pravda uslov za napredak države i društva

BEOGRAD - Poverenik za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić izjavila je danas, povodom obeležavanja Svetskog dana socijalne pravde, da borba protiv siromaštva treba da bude dugoročan cilj Srbije i njenih građana, jer je to uslov za napredak.

Principi na kojima se zasniva socijalna pravda - poštenje, jednakost, uvažavanje različitosti, ne treba da se poštuju samo određenog datuma, već svakodnevno, pošto se razvoj države i društva temelje na osnovama solidarnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i međusobne odgovornosti, navedeno je u saopštenju poverenika.

Socijalna pravda nije samo uslov za evrointegracije Srbije, već podrazumeva uvažavanje osnovnih ljudskih prava, jer je osoba koja živi u siromaštvu zapravo diskriminisana i lišena dostojanstvenog života, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.