Snima se film o Tijani Jurić, a ona će glumiti MONSTRUOZNO UBIJENU DEVOJČICU! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Maj.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snima se film o Tijani Jurić, a ona će glumiti MONSTRUOZNO UBIJENU DEVOJČICU! (FOTO)

Film će se zvati "48 sati i jedan minut"!

O Tijani Jurić, ali i brojnim pitanjima o bezbednosti dece koja su se pokrenula posle njene otmice i brutalnog ubistva, biće snimljen i film "48 sati i jedan minut", i to u srpsko-američkoj produkciji.

Kako je objavila Fondacija "Tijana Jurić", autorka je Sanja Rajačić, mlada glumica srpskog porekla, koja je napisala scenario u Americi, a ovih dana priča se snima na nekoliko lokacija u Beogradu.

One more day >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ? #48hoursand1minute #48satii1minut #soniaalexa

Објава коју дели Sanja Rajacic? (@sonia_alexa_) дана 30. Апр 2018. у 2:51 PDT

"Tragedija koja se desila izuzetno me je potresla, i još tada sam znala da ću se posvetiti toj temi. Motiv je bio da ovakvim filmom podstaknemo državu da uredi zakone koji se odnose na bezbednost dece, a drugo, neophodno je skrenuti pažnju ljudima kako da vaspitaju decu u pogledu sigurnosti. Ovo je film o detetu, opstanku porodice koja se suočava sa teškim momentima i otvara brojna pitanja, poput onog: šta bude onda kada se dete vrati. Dete može da optuži roditelje zato što možda nisu bili tu kada je ono bilo u opasnosti. To su stvari kojima se generalno nedovoljno bavimo, ne razmišljamo u tom pravcu dok se nešto ne desi", kaže Rajačićeva.

Reditelj je Makl Tajer, a pored Sanje Rajačić, koja igra glavnu ulogu, u filmu glume i Nataša Ninković, Marko Živić, Zinaida Dedakin, Marina Ćosić, Radivoje - Raša Bukvić, Vanja Ejdus i drugi glumci.

Filmska ekipa obratila se i Tijaninom ocu, Igoru Juriću.

The greatest pleasure was to have Tijana's father on set today ❣️ #48hoursand1minute #48satii1minut #soniaalexa #tijanajuric

Објава коју дели Sanja Rajacic? (@sonia_alexa_) дана 11. Мај 2018. у 2:35 PDT

"Film se neće snimati po onome kroz šta je Tijana prošla već joj je posvećen kroz temu otmice. U zajedničkom razgovoru smo se složili da bi jedan takav projekt mogao biti od koristi za podizanje svesti o bezbednosti dece i skretanje pažnje javnosti na problem otmice i nestanka dece", rekao je Igor Jurić.

"48 Hours and 1 Minute" - A story about a mother who takes matters into her own hands, after police refuses to search for minors until the 48 hours passes ? #48hoursand1minute #48satii1minut #soniaalexa #markozivic @48hoursand1minute

Објава коју дели Sanja Rajacic? (@sonia_alexa_) дана 9. Мај 2018. у 12:11 PDT

Premijera će biti sledeće godine, na Međunarodni dan nestale dece, koji se obeležava 25. maja.

Fitting ?? #soniaalexa

Објава коју дели Sanja Rajacic? (@sonia_alexa_) дана 8. Апр 2018. у 3:05 PDT

Podsećamo, Tijana je oteta i ubijena u noći između 25. i 26. jula 2014. Čak dvanaest dana je trajala potraga, nakon čega je njeno telo pronađeno u somborskom naselju Čonoplja. Ubica Dragan Đurić, mesar iz Surčina, uhapšen je vrlo brzo, a u junu 2015. je osuđen na 40 godina zatvora.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.