Sneg zavejao Užice, na Zlatiboru 30 centimetara belog pokrivača

Izvor: Blic, 05.Jan.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg zavejao Užice, na Zlatiboru 30 centimetara belog pokrivača

Usled snažne mećave koja od sinoć zasipa Zlatibor na ovoj planini je tridesetak centimetara snega, a za par sati zavejano je i Užice.

Mehanizacija čajetinskih komunalnih preduzeća oko deset sati počela je drugi krug čišćenja ulica u centru Zlatibora i puteva prema Jablanici, Gostilju, Ljubišu, Rožanstvu i ski centru Tornik.

Po rečima Milomira Kaljevića, šefa zimske službe održavanja u Čajetini, sve ekipe su na terenu a najprometniji pravci se zasipaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rizlom i solju.

Saobraćaj preko Borove Glave se odvija usporeno zbog smanjene vidljivosti usled vejavice i snega na kolovozu. Kamionima i šleperima zabranjen je saobraćaj preko Bukova, Tare, Divčibara, Debelog Brda, dok je za ostale kategorije vozila neophodna zimska oprema.

Iz užiče filijale AMS savetuju vozače da se drže puteva prvog prioriteta.

Lopata je jutros najčešći rekvizit u rukama Užičana. Sneg koji je padao celu noć jutros se pretvorio u pravu vejavicu i naneo desetak centimetara pokrivača u centru grada.

JKP „Niskogradnja“ na užičkim ulicama trenutno ima tri kamiona, jedan grejder i dva traktora, a ulice sečiste i posipaju po prioritetima.

Na ulicama u višim gradskim zonama, saobraćaj se zbog snega na kolovozu odvija sporo, a prema informacijama iz jednog taksi udruženja najteže je proći preko Zabučja, Tatinca, Marinog Brega, Buara, Mendinog brda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.