Sneg u Srbiji i ledeni dani do subote

Izvor: Politika, 28.Dec.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg u Srbiji i ledeni dani do subote

BEOGRAD – U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom, na jugu i zapadu sa susnežicom, a u toku noći između nedelje i ponedeljka u većini krajeva doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojave snežnih nanosa.

Od ponedeljka do subote biće veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazevima a dnevna temperatura neće prelaziti nulu, saopštio je Republički hidro-meteorološki zavodi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Ujutru temperatura će biti od -8 do -1, a najviša dnevna od 0 do 3 stepena.

U Beogradu pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom. Više padavina očekuje se krajem dana i tokom noći. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, jugoistočni, tokom noći u skretanju na severni i severozapadni, a temperatura će biti od -2 ujutro do 0 stepeni tokom dana.

Do srede će u celoj zemlji preovladavati oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, u nižim predelima manje, a na planinama će sneg i dalje padati.

Tokom novogodišnje noći biće suvo i hladno.

Do kraja perioda biće hladno i uglavnom suvo.

Beograd od jutros pod snegom

BEOGRD – U Beogradu je jutros oko 5 i 30 časova počeo da pada sneg, a do sedam časova grad je već bio pod tanjim snežnim pokrivačem.

Ulice su prekrivene raskvašenim snegom do pet centimetara a gradske ekipe počele su da čiste ulicu Kralja Milana u centru grada, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Na Bulevaru Kralja Aleksandra sneg je prekrio kolovoz, na Novom Beogradu ulice se bele ali sneg je već raščišćen na Brankovom mostu.

Putevi Srbije: Posebna pažnja u saobraćaju tokom ledenih dana

JP „Putevi Srbije” apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da posebnu pažnju obrate prilikom vožnje na podrucju cele Srbije i grada Beograda do 3. januara.

Tada se, dodaje se u sopštenju, očekuje stvaranje snežnog pokrivača, jak vetar i pojava snežnih nanosa, kao i niske temperature, pojava jakog mraza - ledeni dani.

Oni apeluju i na vozače i da zbog vlažnih kolovoza i očekivanih niskih temperatura u večernjim i jutarnjim satima, ali i moguće pojave poledice na kolovozu i vetra olujne jačine, koriste zimske pneumatike, budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Mihajlović: Putari rade, spremni za ledene dane

Putari su angažovani na čišćenju putne mreže u Srbiji i spremni su za predstojeće ledene dane, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

„Juče smo na sednici vlade razgovarali o tome, svi su pripravni i u stanju u kom treba da budu, kao i MUP”, kazala je Mihajlović.

Ona je za TV Pink rekla da, kada je reč o nadležnosti Ministarstva saobraćaja, ima dovoljno soli, rizle, radnika, kamiona i mašina u putnim bazama.

„Noćas se čistio sneg i čistiće se i dalje. Ako bude kritično neki putevi će morati da budu zatvoreni, a sve kako bi se sačuvali ljudski životi”, istakla je Mihajlović.

Ona je apelovala na sve vozače u Srbiji da tokom novogodišnjih praznizka vode računa i ne voze u alkoholisanom stanju „da se slavlje ne bi pretvorilo u tugu”.

Tanjug

objavljeno: 28/12/2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.