Sneg ponovo pada, oprez na putu

Izvor: B92, 22.Feb.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg ponovo pada, oprez na putu

Beograd -- Sneg je noćas ponovo počeo da pada u većem delu Srbije. Nadležni savetuju oprez vozačima, ali su za sada svi putevi prohodni.

Na svim magistralnim i reigonalnim putevima se saobraćaj obavlja bez zastoja i nema zakrčenih vozila, rekao je načelnik Sektora za zaštitu i spasavanje MUP-a Predrag Marić. Olakšavajuća okolnost putarima i vozačima je slabljenje vetra koji je prethodnih dana zadavao najviše problema svim učesnicima u saobraćaju.

Načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sektora MUP-a za spasavanje i zaštitu Predrag Marić najavio je da će, ako dođe do pogoršanja vremena, biti preduzete sve neophodne mere.

Prema poslednjim informacijama AMSS-a, regionalni putevi drugog i trećeg prioriteta na području Zaječara su neprohodni, a ugroženi su regionalni i lokalni putevi u planinskim predelima Mladenovca, Ljiga, Aranđelovca Kragujevca i Požarevca.

"Savet svim vozačima je da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju. JP 'Putevi Srbije’ je označilo sve deonice na kojima je neophodno ispoštovati propisanu brzinu vozila. Obeleženo je snežnom pahuljicom. Na magistralnim putevima dozvoljena brzina je 60 kilometara na čas, a na regionalnim 40”, kaže Jovica Mitić iz AMSS-a.

"Na magistralnim putevima u nižim predelima vozači moraju da obrate pažnju na mokre kolovoze i poledicu. Takođe treba da obrate pažnju na novootvorene takozvane udarne rupe koje mogu da utiču na bezbednost u saobraćaju”, upozorava on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putevi prohodni, saobraćaj otežan

Izvor: RTS, 22.Feb.2009

Slab sneg povremeno pada u većem delu zemlje. Vetar koji je prethodnih dana zadavao najviše problema i vozačima i ekipama zimskih službi je oslabio. Moguće nove snežne padavine. Bez zastoja u saobraćaju. Regulisano snabdevanje strujom u Nišu...Slab sneg mestimično pada u većem delu zemlje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.