Sneg izvalio armirani stub, kod Nove Varoši bukva pala na dalekovod

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg izvalio armirani stub, kod Nove Varoši bukva pala na dalekovod

U zlatiborsko selo Ljubiš, koje od juče ujutro nema struje, tokom dana će biti dopremljena tri agregata snage 120 kilovata koje ustupa Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Agregati će pomoći da 72 domaćinstva, koja su ostala bez napajanja,

za vaskršnje praznike imaju struju dok se havarija ne otkloni.

- Pod teretom snega u Ljubišu se pretprošle noći srušio armirani stub dalekovoda koji je svojevremeno postavljen helikopterom, - rekao je Dragiša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rajović, šef tehničke službe Elektrodistribucije Čajetina.

Električari iz Čajetine trenutno rade u ataru sela Trnava gde se popravlja dalekovod preko koga je popadalo drveće.

Na području ivanjičke opštine trenutno je bez struje 1.500 potrošača, potvrdio je danas Tanjugu tehnički direktor čačanske Elektrodistribucije Stojan Vasović. Prema njegovim rečima bez napona je trenutno 46 trafo stanica.

"Na terenu se nalazi 60 ljudi iz Ivanjice, Gornjeg Milanovca, Čačka, Sjenice, kao i zaposlenih kraljevačke Elektromontaže koji rade na otklanjanju havarija", rekao je Vasović.

On je izrazio očekivanje da će do večernjih sati svi kvarovi biti otklonjeni.

- U nekoliko zlatiborskih sela imamo problema usled kvarova na niskom naponu, očekujem da će sve do mraka biti otklonjeno, - rekao nam je dispečer u ED Čajetina.

U novovaroškom kraju bez struje je Bistrica gde je iz sistema ispao 35-kilovoltni dalekovod preko koga je pala bukva.

Više od 70 domaćinstva u selima opštine Čajetina koja zbog obilnih snežnih padavina i dalje nemaju struju, danas će dobiti tri generatora velikog kapaciteta, kao pomoć Sektora za vanredne situacije MUP-a, a u dogovoru sa Elektroprivredom Srbije (EPS).

Generatore je, kako je saopštio MUP, Sektoru za vanredne situacije na raspolaganje stavio Srpsko - ruski humanitarni centar Niš, kao deo svojih kapaciteta namenjen za pružanje humanitarne pomoći ugroženima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.