Izvor: B92, 26.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg izazvao kolaps u Beogradu

Beograd -- Sneg koji je sinoć počeo da pada u Srbiji, u Beogradu je izazvao saobraćajni kolaps i ponovo je zatekao nespremne gradske službe.

Zbog toga u glavnom gradu bile očišćene samo neke od glavnih saobraćajnica, dok su sporedne ulice ostale zatrpane snegom. U "Beograd putu" kažu da će sve ulice biti čiste do jutra. Beogradski mostovi po drugi put ove godine zbog snega bili su potpuno paralisani. Velike gužve bile su na trgu Slavija, u ulici Kneza Miloša i na skveru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Autokomanda.

Sve hitne službe otežano su se kretale gradskim saobraćajnicama, a Beograđani ne pamte veći saobraćajni kolaps.

Gradonačelnik Beograda Zoran Alimpić, kaže da su saobraćajne gužve uobičajene za ovo doba godine.

Oprez u saobraćaju

U celoj Srbiji pada sneg. Preporuka putara je da bez preke potrebe ne krećete na put, a ako već morate, preporučena brzina na autoputu je do 60 kilometara na sat, na ostalim putnim pravcima 40 kilometara na sat. Zimska oprema je neophodna u užičkom kraju i svim prilazima Kopaoniku, gde je zbog magle smanjena vidljivost.

Ipak u Skupštini Grada glavni razlog za saobraćajne kolapse vide u sve većem broju automobila na ulicama. Međutim, konkretnu inicijativu za rešavanje tog problema Grad još nije doneo.

Gradske vlasti se i dalje oslanjaju na obilaznicu i proširenje nekoliko gradskih ulica.

U toku dana zimska služba "Beograd puta" obezbedila je 83 ekipe za čišćenje većih ulica u Beogradu i 17 specijalnih vozila za manje ulice.

Oni kažu da su veće saobraćajnice biti potpuno prohodne do 20 časova, a manje ulice će se čistiti tek kada sneg prestane da pada.

U toku dana u Beogradu se desilo oko 30 saobraćajnih nesreća i kojima je jedna osoba lakše povređena.

U saobraćajnoj policiji apeluju na vozače da brzinu kretanja smanje i prilagode je zimskim uslovima vožnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.