Sneg i praznici namamili goste

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 21.Feb.2010, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i praznici namamili goste

BEOGRAD - Na planinama Srbije snega ima dovoljno, poseta skijalištima je dobra, ali hotelijeri nisu svuda zadovoljni, jer gosti često dolaze samo na jedan dan, ali se očekuje da će se situacija popraviti ako se sneg zadrži, izjavili su Tanjugu predstavnici lokalnih turističkih organizacija.

Najveći turistički centri Srbije su proteklog vikenda imali izuzetno veliku popunjenost, s obzirom da je odmor bio produžen zbog praznika, kao i zbog visokog snežnog pokrivača, koji je privlačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << posetioce.

Na Kopaoniku se nadaju dobroj poseti i ovog vikenda, s obzirom da snega na Kopaoniku ima dovoljno, a prema rečima Siniše Trifunovića iz Turističke organizacije Kopaonika, ceo sistem žičara radi, a svi putni pravci su prohodni.

"Na osnovu izjava gostiju, staze su odlično urađene, ali još uvek se pojavljuje nedostatak parking prostora, mada je stanje mnogo bolje nego prethodnih godina", ukazao je Trifunović.

On je kazao da je popunjenost skijališta prošlog vikenda iznosila 95 odsto, a imajući u vidu visinu snežnog pokrivača, koja je bila 37 santimetara na stazama, a gde je bilo i veštačkog snega kretala se i do 70 santimetara.

U tom trenutku na Kopaoniku je bilo u samom centru 6.500 gostiju, tražio se krevet više, tako da je popunjenost bila solidna i u vikend naseljima "Treska" i "Čajetinska česma", gde je prošlog vikenda bilo oko 2.500 gostiju, kaže Trifunović.

Tokom ove sedmice popunjenost smeštajnih kapaciteta u samom turističkom centru Kopaonika je oko 65 odsto, ali već za vikend se očekuje ista poseta kao prošle nedelje, imajući u vidu i da je cena ski-pasa snižena, za trodnevni i petodnevni 20 odsto, a 30 procenata za aranžmane u trajanju od šest do 14 dana.

"Cena jednodnevnog i dvodnevnog ski-pasa ostala je nepromenjena, što nije baš pogodno za vikend turiste, ali su i cene smeštajnih kapaciteta, kako pansionske, tako i vanpansionske potrošnje, pale za 20 do 30 odsto, u zavisnosti od kategorije apartmana i lokacije", precizirao je Trifunović.

Predstavnik Turističke organizacije Zlatibora Jovan Pavlović ističe da su izuzetno zadovoljni prošlonedeljnom posetom, jer se nisu nadali da će doći toliko ljudi, ali je zimski sportski centar Tornik radio punom parom. Samo je u nedelju bilo negde oko 1.000 do 1.500 skijaša sa plaćenim ski-pasom.

On je podsetio da je ove zime Zlatibor imao peh, jer nije bilo snega ni za Novu godinu, ceo januar je bio slab, ali se situacija sada popravlja, snega još ima, ali je prilično otoplilo. Očekuje se da će ovaj vikend biti takođe dobar, jer meteorolozi najavljuju nove padavine.

Na Zlatiboru ima oko 3.000 do 3.500 gostiju, što je izuzetno visok broj za ovo doba godine, ocenio je Pavlović, dodajući da postoje šanse da se nadoknadi januarski pad, koji je u odnosu na prošlu godinu iznosio oko 30 odsto, pogotovo ako se uzmu u obzir i brojna savetovanja, seminari, i deca na rekreativnoj nastavi.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Poseta ski centrima dobra, snega ima dovoljno

Izvor: Mondo, 21.Feb.2010

Na planinama Srbije snega ima dovoljno, poseta skijalištima je dobra, ali hotelijeri nisu svuda zadovljni, jer gosti često dolaze samo na jedan dan, ali se očekuje da će se situacija popraviti, ako se sneg zadrži.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.