Izvor: Glas javnosti, 04.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt na drumovima

KRAGUJEVAC - U 2008. godini na putevima Šumadije poginula je četrdeset i jedna osoba! Ginuli su vozači automobila, bajkeri, traktoristi, devojke, decaÖ Prema evidenciji kragujevačke Policijske uprave, tragičan prošlogodišnji bilans saobraćajnih nezgoda za skoro trideset odsto je veći u poređenju sa prethodnom, 2007. godinom!

- Najviše su stradali vozači motornih vozila, njih 17. Život je izgubilo i 13 pešaka, devetoro putnika u vozilima, i dvoje dece - saopštio je Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Đorović, načelnik Policijske uprave u Kragujevcu.

U saobraćajnim nezgodama koje su se skoro svakodnevno događale na putevima koje pokriva saobraćajna policija Kragujevac, prošle godine teško je povređeno dvesta šest, a lakše 642 učesnika u saobraćaju. Tragedija koja se dogodila u julu prošle godine potresla je celu Topolu. U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Kragujevac-Mladenovac, u mestu Vlakča poginula su dva mladića iz Topole, a troje lica je teško povređeno. Vozeći bez položenog ispita, osamnaestogodišnji Darko R. prešao je „mercedesom“ na levu stranu kolovoza i direktno se sudario sa „opelom“ u kome je bilo četvoro lica. Na licu mesta tada su poginuli Ivan Jokić (27) i Zoran Tončić (31) iz Topole, a teško je povređen vozač „mercedesa“ Darko R. Saputnici u „opelu“, mladići Milan Gigić i Predrag Točilovac takođe su povređeni u ovoj nesreći.

Početkom septembra prošle godine za samo tri dana život je izgubilo četvoro lica. Milan O. (40) iz Kraljeva i Milena Č. (21) iz sela Sirča kod ovog mesta poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći kod sela Guberevac kod Knića. Vozač motocikla Milan O. zbog prebrze vožnje izgubio je kontrolu nad motociklom, sleteo u kanal pored puta i udario u betonski zid. Milan je preminuo na licu mesta, dok je Milenino srce prestalo da kuca na putu do Kliničkog centra u Kragujevcu. Tih dana na lokalnom putu Gornja Sabanta Dulene stradao je i Anđelko V. (54) iz Kragujevca. On je propao između traktora i prikolice sa drvima na čijem vrhu je sedeo, pao na kolovoz i od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta. U naselju Topola istog dana je poginuo Nedeljko P. (40) iz ovog mesta, podletevši pod kamion koji se kretao putem.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.