Smotra dečjeg folklora, starih jela i ručnih radova

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smotra dečjeg folklora, starih jela i ručnih radova

KRALJEVO - U selu Ratina kod Kraljeva danas se održava tradicionalna Smotra dečjeg narodnog stvaralaštva na kojoj će ove godine učestvovati 24 folklorna ansambla iz cele Srbije sa više od 800 dece. Na Smotri učestvuju najuspešnije folklorne dečje grupe koje su prošle kvalifikacije od opštinskih do međuokružnih i pokrajinskih nivoa.

Smotra dečjeg narodnog stvaralaštva u Kraljevu se održava 25. put. Počeće defileom ulicama grada u 11.30 sati i prijemom koji za učesnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << organizuje gradonačelnik Ljubiša Jovašević. Glavni program počinje u 16 časova u Ratini. U ovom selu će biti organizovane i izložbe ručnih radova, starih jela i proizvoda starih zanata.

U ime Saveza amatera Srbije i Ministarstva kulture, organizator Smotre je Kulturno-prosvetna zajednica grada Kraljeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.