Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen urednik TV Apola

Novi Sad -- Urednik Željko Rakičević je smenjen, ali u TV Apolo tvrde da njegova smena nema veze sa nedavnim paljenjem časopis Bezbožnik u programu.

Urednik informativnog programa novosadske TV Apolo Željko Rakičević je postao poznat javnosti po paljenju "Bezbožnika" u programu te televizije, kada je u uredničkom komentaru ustvrdio da je reč o listu koji propagira govor mržnje protiv Srpske pravoslavne crkve.

Direktor TV Apolo Saša Adamović rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rakičevićeva smena nema veze sa paljenjem "Bezbožnika". Adamović je kazao da je reč o "unutrašnjoj stvari redakcije i da je došlo do još nekih organizacionih promena unutar kuće".

Paljenje "Bezbožnika" u programu TV Apolo osudile su brojne nevladine organizacije i novinarska udruženja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.