Smenjen direktor Milovančev

Izvor: Blic, 13.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen direktor Milovančev

Profesor Aleksandar Milovančev, dugogodišnji direktor Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici smenjen je juče s tog mesta odlukom Izvršnog veća Vojvodine.

Pokrajinska vlast, koja nije obrazlagala svoju odluku, za v. d. direktora čuvenog Instituta imenovala je prof. dr Milana Antonića, specijalistu pneumoftiziologije. Pokrajinska vlada istovremeno je imenovala nove ili potvrdila imenovanja v. d. direktora za još deset zdravstvenih ustanova u Vojvodini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici na udaru je javnosti već nekoliko sedmica, od kada je u medije prodrla informacija o krivičnoj prijavi koju je Milovančev podneo protiv dugogodišnjeg kolege dr Save Nenića.

Milovančev je Nenića optužio za eutanaziju, a ni Nenić nije ostao dužan, već je jednako teškim optužbama za ubistvo uzvratio Milovančevu na svojoj konferenciji za novinare. Stručna javnost zatražila je da se ove optužbe provere, a upućeni su tvrdili da iza njih stoji, u stvari, čista borba za fotelju direktora Instituta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.