Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smene u vranjskoj bolnici

Vranje -- Čelni ljudi vranjske bolnice i Odeljenja ginekologije smenjeni nakon još nerazjašnjenog slučaja smrti novorođene bebe u toj ustanovi.

Direktor Medicinskog centra u Vranju Miroljub Stanković je izjavio da su smenjeni direktor Bolnice Dragan Ivanović i načelnik Odeljenja ginekologije Blagoje Civkarovski. Do imenovanja novog direktora vršioci dužnosti direktora u Bolnici biće Goran Ivković i Gordana Đorđević, a novi načelnik Odeljenja ginekologije je Novica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stojiljković.

Na pitanje koji su razlozi ovakve odluke, Miroljub Stanković odbio je da odgovori.

Do smena čelnika bolnice dolazi posle slučaja koji se dogodio u sredu, 7. marta na Odeljenju ginekologije, kada je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prilikom porođaja umrlo muško dete pacijenkinje Zorice Aleksić iz sela Donje Trebešinje kod Vranja.

Otac detata Slađan Antić pre dva dana je rekao novinarima da je njegovo dete "ubio" Zoran Aleksić, kao i da su on i njegova supruga protiv Aleksića podneli tužbu opštinskom tužilaštvu u Vranju.

Opštinski javni tužilac Zare Dinić potvrdio je da je Tužilaštvu stigla krivična prijava i da će biti procesuirana kada bude stigao obdukcijski nalaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.