Smederevska gimnazija – od septembra digitalne učionice

Izvor: RTS, 09.Mar.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevska gimnazija – od septembra digitalne učionice

Prošlo je gotovo pola veka od poslednje obnove Smederevske gimnazije koja je tada bila daleko skromnija od ove sada. Menja se sve od poda do krova, pa će đaci od septemba biti u potpuno novim digitalnim učionicama.
"Mi već imamo bežičnu mrežu postavljenju u svakoj učionici, sad koristimo ovu situaciju da razvučrmo kablove do svih učionica i da napravimo čak i novi kabinet informatike, jer bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se napravi a sigurno će biti omogućena digitalna nastava", rekao je Aleksandar Marinković, direktor Smederevske gimnazije.

Radovi na rekonstrukciji gimnazije počeli su u januaru, a trebalo bi da se završe pre nove školske godine. Sredstva za obnovu u visini od 168 miliona dinara obezbeđena su iz Kancelarije za javna ulaganja.
Kada se rekonstukcija završi, trebalo bi da se na Gimnaziju postavi i spomen-ploča sa imenom Dine Mančića koji je ostavio novac i imanje da se tu podigne škola.
Zbog svoje starosti, važnosti i arhitekture, Gimnazija je pod zaštitom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture.
"Uslovi koji su propisani za gimnaziju jesu u očuvanju autentičnosti same fasade gimnazije, kao i očuvanje autentičnosti ulaznog hola i svečane sale. S obzirom da je sama fasada bogata dekorativnom plastikom neophodno je očuvanje svih tih elemenata dekorativne plastike što će naravno Zavod kontrolisati", kaže arhitekta konzervator Jelena Pantelić.
Dok se ne vrate u svoje klupe, đaci su raspoređeni u druge škole do kojih im je obezbeđen prevoz, a upis novih đaka biće organizovan u Tehničkoj školi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.