Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smederevo: Blokade zbog zagađenja

Smederevo -- Meštani sela oko železare US Steel iz Smedereva danas su na 50 minuta blokirali puteve zbog zagađenja vode i vazduha.

Blokade su organizovane zbog zagađenja, naročito pojačanog letos, a građani navode da nisu dobili odgovore na pitanja o zagađenosti. Upozorili su da je današnja blokada saobraćaja samo simbolična, a da će naredne, ako se ništa ne promeni biti masovnije i trajati nekoliko dana, jer više ne žele da trpe nemar odgovornih za zdravlje njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potomaka.

Predsednik mesne zajednice Radinac, Milan Kostić smatra da je država dužna da natera zagađivače, kao što je US Steel, da učine sve što je potrebno kako bi se zagađenje svelo na najmanju moguću meru. "Mi smo danas obećali da ćemo im ostaviti 90 dana da nas upoznaju sa preduzetim merama na zaštiti životne sredine jer je današnja akcija ovih triju mesnih zajednica bila da zaštitimo živote naše dece", dodao je Kostić.

Meštani Radenca, Ralja, Vranova i okolnih naselja, pre nekoliko meseci uputili su peticiju sa više hiljada potpisa resornim ministarstvima, predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i premijeru Vojislavu Koštunici, tražeći odgovor na pitanje koliko im je ugroženo zdravlje, ali se do danas niko od njih nije oglasio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.