Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje plata zbog majica JSO

Beograd -- Tri pripadnika Žandarmerije koja su u sud došla u majicama JSO, kažnjena su šestomesečnim smanjenjem plate za 20 odsto.

Novi komandant žandarmerije Borivoje Tešić rekao je za Nedeljni telegraf da disciplinska mera nije preduzimana prema trojici koji su na suđenje za ubistvo premijera Đinđića došli bez obeležja JSO.

Advokat telohranitelja Milana Veruovića, prilikom čijeg svedočenja su se pripadnici žandarmerije pojavili u majicama sa obeležjima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << JSO, podseća za B92 da je to bio gest podrške glavnoosumnjičenom Miloradu Ulemeku Legiji. "To je svetski presedan u istoriji suđenja za takve događaje", smatra Prelević i kaže da je od toga kolika je kazna izrečena pripadnicima žandarmerije važnije da li su oni deo zločinačke grupacije koja čeka odluku Suda.

"Sama činjenica da je neko tako blago kažnjen, mislim da to niko nije tražio od Ministarstva, ni javnost niti bilo ko. Ne mogu da zamislim šta bi se desilo kada bi se simpatizeri Li Osvalda pojavili sa njegovim likom u postupcima koji su vođeni za, recimo, saučesnike protiv Li Osvalda. Da li su oni upućivali podršku glavnokomandujućem do juče ili su upućivali podršku ubici ili glavnoosumnjičenom za ubistvo premijera Đinđića, to je naravno trebalo da utvrdi upravo policija i da u odnosu na to izrekne kazne", kaže Prelević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.