Izvor: Danas, 27.Nov.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjeni funkcionerski dodaci u Nišu

Niš - - Devet niških funkcionera koji nisu stalno zaposleni u gradskimorganima i službama, među kojima i predsednik Skupštine grada Mile Ilić (SPS), ubuduće će primati skoro dvostruko manje funkcionerske dodatke, odlučio je skupštinski Odbor za administrativna pitanja.

- Iako Upravna inspekcija Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u svom izveštaju, izdatom nakon nedavne kontrole plata funkcionera u Nišu, nije imala primedbe na isplatu naknada gradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << funkcionerima koji plate primaju u drugim preduzećima, ustanovama ili kroz obavljanje samostalne delatnosti, a koje su iznosile 50 odsto od plate koju bi primali da su kao funkcioneri stalno zaposleni u gradu, Odbor je jednoglasno odlučio da te naknade smanji na 30 odsto te plate. Smatrali smo da politiku štednje Vlade Srbije ne treba da prate i podržavaju samo penzioneri ili prosvetni i zdravstveni radnici, već i funkcioneri - kaže za Danas Predrag Jelenković, predsednik Odbora za administrativna pitanja, čiji je funkcionerski dodatak ovom odlukom takođe smanjen.

Ovaj skupštinski Odbor je sredinom jula ove godine smanjio i plate 19 stalno zaposlenih funkcionera, među kojima i gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS), za 30 odsto, postupajući po nalogu Upravnog inspektorata, koji je utvrdio da su oni u poslednje tri godine primali nezakonito uvećanje plata u tom procentu. Lokalni antikorupcijski forum grada Niša pozvao ih je tada da vrate nezakonito primljene funkcionerske dodatke u budžet, ali je to učinio samo jedan funkcioner.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.