Smanjen broj putnika i vozila

Izvor: BKTV News, 16.Dec.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen broj putnika i vozila

Ukupan broj putničkih motornih vozila koja su ušla u Srbiju, u trećem kvartalu manji je za 10,3 odsto, nego u istom periodu prethodne godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Domaćih vozila je manje za 19,5 odsto, dok je stranih vozila manje za 5,6 odsto. Od vozila sa stranom registracijom, najviše ih je sa registracijom BiH 7,5 odsto, zatim Mađarske 4,9 i Rumunije sa učešćem od 4,5 odsto.
Izlaz putničkih motornih vozila iz Republike Srbije manji je za 7,1odsto. Pri tom je broj vozila s domaćom registracijom povećan za 0,4 odsto, a sa inostranom manji za 11,7odsto.
Najbrojnija su vozila sa registracijom BiH, sa učešćem od 8,9 odsto, a zatim slede vozila sa registracijom Mađarske, sa 5,4 i Crne Gore, sa učešćem od 5,3 odsto.
Ukupan broj putnika koji su svim vrstama putničkih prevoznih sredstava ušli u Srbiju tokom trećeg kvartala, manji je za 39 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
Broj putnika u vozilima s domaćom registracijom manji je za 53,9 odsto, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 32,4 odsto.
Ukupan broj putnika, koji su izašli iz Srbije u tom periodu, manji je za 44,9 odsto, a pri tom je broj putnika u vozilima s domaćom registracijom manji je za 55,6, dok je u vozilima sa stranom registracijom manji za 39,5 odsto.
Najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza s Hrvatskom, 26,8 odsto, a zatim preko prelaza sa BiH 20,1 i Mađarskom 18,3 odsto. Najveći broj ulazazaka zabeležen je preko prelaza- Batrovci 22,5 odsto, Horgoš 11,8, i Gradina, 10,7 odsto.
Preko graničnih prelaza s Hrvatskom izašao je najveći broj putničkih prevoznih sredstava- 22,5 odsto, zatim preko prelaza sa BiH 19,8 i Mađarskom 19,5 odsto.
Tri prelaza s najvećim prometom u izlazu iz Srbije su Batrovci sa 18,3 odsto, zatim Horgoš sa 12,6 i Gostun, sa 11,4 odsto.
Izvor: novosti.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.