Slučaj u Dositejevoj opomena da se ne sme graditi bez građevinske dozvole

Izvor: RTS, 23.Avg.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slučaj u Dositejevoj opomena da se ne sme graditi bez građevinske dozvole"

Stanari zgrade u Dositejevoj ulici u Novom Sadu čiji se jedan zid srušio nakon kopanja temelja na susednoj parceli danas imaju novi susret sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Vučević ističe da je ovaj slučaj opomena da svi građani Srbije shvate zašto je bitno imati građevinsku dozvolu.
Najveći broj stanara Dositejeve ulice 11 smestio se kod rođaka i prijatelja, snašli su se i na druge načine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali niko ne prihvata mogućnost za privremeni smeštaj u objektima, hostelima ili drugim prenoćištima koji su im prethodnih dana obezbeđeni od strane grada Novog Sada.

Nekoliko porodica odbija da napusti svoje domove iako se ostaci zgrade urušavaju i konstrukcija polako popušta.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević navodi da će problem stanara biti rešen kada investitor koji je radio mimo zakona i bez građevinske dozvole i koji pre svega nije poštovao rešenje o zabrani izvođenja građevinskih radova izdatog od strane inspekcije za građevinske poslove grada Novog Sada nadoknadi štetu.
"To je šteta koja je prouzrokovana upravo njegovim činjenjem koje nije bilo u skladu sa zakonom, odnosno nije imao odobrenje nadležnih organa da to radi", dodao je Vučević.
Istakao je da to ne rešava akutni problem za građane koji su ostali bez krova nad glavom, kao i da će na današnjem sastanku pokušati da reše problem njihovog privremenog smešataja.
Dodao je da je dobro to što je u prisustvu policije investitor koji je izazvao štetu susednom objektu sa građevinskim veštakom bio na licu mesta, krenuli su u procenu nastale štete, da se uradi projekat i da krene što pre sanacija.
"Mislim da je ovo opomena da svi građani Srbije shvate zašto je bitno da imate građevinske dozvole, zašto je bitno poštovati procedure i da to nije nečije administrativno nahođenje i da ne možete da radite šta hoćete na svojoj parceli, nego morate poštovati procedure zato što su te procedure definisane zbog svih nas, a ne radi neke kancelarije ili administracije", zaključio je Vučević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVO HOTEL, PA PRIVATNI STANOVI Žitelj Dositejeve u Novom Sadu zbrinuti su u narednih šest meseci

Izvor: Blic, 23.Avg.2018

Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada najavio je danas da će grad privremeno da zbrine stanare porušene kuće u Dositejevoj broj 11.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.