Slovensko bratstvo 2019, desant na okupirani aerodrom

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slovensko bratstvo 2019", desant na okupirani aerodrom

Na aerodromu u Kovinu održana je multinacionalna taktička vojna vežba sa bojevim gađanjem pod nazivom "Slovensko bratstvo 2019", na kojoj je učestvovalo više od 750 pripadnika Vojske Srbije, Oružanih snaga Ruske Federacije i Republike Belorusije.
Oružane snage tri države su uspešno izvele protivteroristički desant na okupirani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aerodrom i bezbedno izvlačenje ratne opreme i tehnike.

Na vežbi je učestvovalo 21 borbeno oklopno vozilo‚ 11 vazduhoplovnih letilica, 19 plovila i tri bespilotne letilice.
"'Slovensko bratstvo'" je vežba koja je pokazala da je Vojska Srbije na nivou najopremljenijih i najobučenijih armija na svetu", naveo je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
General Ruskih oružanih snaga Aleksej Vasiljevič Naumec rekao je da je dobro što već pet godina tri države učestvuju u zajedničkoj vežbi i pripremaju se za odbranu svojih teritorija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Pripadnici VS pokazali da mogu da urade sve što i specijalci iz Rusije i Belorusije

Izvor: Danas, 24.Jun.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je vežba "Slovensko bratstvo 2019", u kojoj, pored pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije (VS), učestvuju i specijalci oružanih snaga Rusije i Belorusije, pokazala da je VS "u nivou najopremljenijih i najobučenih armija na svetu". Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.