Izvor: B92, 05.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodno preko mosta

Kosovska Mitrovica, Priština -- Regionalni komandant UN-policije na severu Kosova Tijeri Leprive dozvolio kretanje preko mosta u Kosovskoj Mitrovici.

Glavni most koji razdvaja Kosovsku Mitrovicu na severni i južni deo ponovo je otvoren za celodnevno kretanje civila, a bio je zatvoren od 28. marta, pošto je grupa Albanaca iz južnog dela grada napala Milisava Ilinčića.

Ocenivši da je bezbednost poboljšana, komandanat medjunarodne policije je odlučio da civilima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponovo omogući kretanje mostom. Kontrolu mosta, kao i ranije, obavljaju pripadnici Kosovske policijske službe.

Savetodavni panel za ljudska prava

UNMIK je osnovao Savetodavni panel za ljudska prava, koji će se baviti žalbama pojedinaca ili grupa pojedinaca koji tvrde da im je UNMIK kršio ljudska prava. UNMIK navodi da je osnovao efikasno telo koje će doprineti poboljšanju ljudskih prava na Kosovu. Odluka o uspostavljanju Panela doneta je posle razgovora UNMIK-a i Saveta Evrope, početkom prošle godine.

Savetodavni panel imaće tri člana, međunarodna pravna stručnjaka, a zaključci Panela će biti savetodavnog karaktera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.