Izvor: Blic, 25.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodna mesta na Veterini, Građevini, Poljoprivredi

Slobodna mesta na Veterini, Građevini, Poljoprivredi

Juče je završeno prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita i upis na fakultete i više škole u Srbiji. Jedino je Mašinski fakultet Beogradskog univerziteta produžio rok sve do 29. juna.

Na Beogradskom univerzitetu najveća navala je, kao i svake godine, na Stomatološkom fakultetu. Uprkos školarini od 160.000 dinara, za 170 slobodnih mesta na ovom fakultetu konkurišu 574 srednjoškolca. Oštra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konkurencija biće i na Geografskom fakultetu, gde se prijavilo duplo više kandidata od broja slobodnih mesta. Čak 728 svršenih srednjoškolaca predalo je dokumenta, a mesta će biti za samo 355 brucoša. Slično je bilo i na Medicinskom fakultetu, gde se prijavilo 826 kandidata za 450 slobodnih mesta, kao i na Farmaceutskom, gde je dokumente podnelo 513 kandidata, a moći će da se upiše samo 325 njih. Najviše prijavljenih ima na Pravnom i Ekonomskom fakultetu, gde je dokumente predalo po 1.900 kandidata. Mesta za drugi upisni krug u septembru će, po svemu sudeći, ostati na Veterini, Poljoprivrednom, Hemijskom, ETF-u, Fizičkom, Građevinskom, Rudarsko-geološkom i Tehnološko-metalurškom.

Polaganje prijemnih ispita je od 29. juna do 1. jula.

J. Subotić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.