Izvor: B92, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slepi pravnik u sudu

Gornji Milanovac -- Diplomirani pravnik, slep od rođenja, postao je prva zaposlena slepa osoba u sudu u zapadnoj Srbiji - u Gornjem Milanovcu.

U Opštinskom sudu u Gornjem Milanovcu danas je počeo da radi 25-godišnji Miroslav Kovačević. On je diplomirao posle nepunih šest godina sa visokim prosekom i kaže da mašta da postane sudija. Predsednik suda Dušan Dražović rekao je agenciji Beta da će Kovačević proći kompletan pripravnički staž, a tražiće od Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde prenosivi kompjuter, koji će mu omogućiti lakše snalaženje u poslu.

"Zahvaljujem svima na razumevanju i ne tražim nikakve privilegije. Za vreme studija najviše sam voleo ustavno pravo i želja mi je da radim u građanskoj parnici", kaže Kovačević.

U sudu će biti prilagođeni uslovi za njegovo kretanje i svakodnevni rad, a na posao ga dovodi brat Vojislav, koji je završio Prirodno-matematički fakultet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.