Slavite Beograd popravkom trotoara

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavite Beograd popravkom trotoara

Biciklisti Beograda danas popodne su grupnom protestnom vožnjom ukazali da gradske vlasti ni za skoro dve godine nisu popravile rupu na trotoaru na Brankovom mostu, uprkos nizu obećanja i najava.

Na ogradi kojom je trotoar na uzvodnoj strani tog mosta preko Save zatvoren, da niko ne bi pao u rupu kroz koju se vidi reka, biciklisti su okačili pano dugačak desetak metara na kojem piše "SLAVITE BEOGRAD - POPRAVITE TROTOAR".

"Slavimo Beograd" je službena parola predloženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << građevinskog projekta "Beograd na vodi", te su biciklisti, kako je večeras saopštilo Udruženja "Ulice za bicikliste" (www.uzb.rs), akcijom na mostu skrenuli pažnju i na upozorenja stručne javnosti da taj projekat vodi u kolaps saobraćaja u centru Beograda.

"Bez planiranja alternativnih vidova transporta, kao što su metro i biciklistički saobraćaj, takvi projekti se ne rade nigde u svetu", piše u saopštenju.

Današnji protest bio je u okviru 48. Kritične mase, zajedničke mesečne vožnje koja se održava u više od 300 gradova sveta s ciljem da okupi građane koji koriste bicikl kao svakodnevno sredstvo prevoza, da istakne njihovu brojnost i ukaže na probleme u saobraćaju.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.