Škundrić: Struja neće skoro poskupeti

Izvor: Glas javnosti, Beta, 04.Jul.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škundrić: Struja neće skoro poskupeti

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da struja neće uskoro poskupeti. Na novinarsko pitanje prilikom potpisivanja ugovora o osnivanju nove kompanije "Ibarske hidroelektrane", Škundrić je samo kratko kazao da struja neće uskoro poskupeti i odbio da detaljnije govori o tome.

Predsednik UO Elektroprivrede Srbije (EPS) Aca Marković izjavio je krajem nedelje da bi u ovom trenutku bilo realno poskupljenje struje za 35 do 40 odsto, ali nije mogao da precizira >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za koliko će i kada to preduzeće zatražiti drugo poskupljenje struje u ovoj godini.

On je naveo da je EPS u ovoj godini planirao da, uz dva poskupljenja struje, uloži oko 64 miliona dinara u remonte i održavanje postrojenja, ali da će ta ulaganja biti smanjena za trećinu zbog toga što još uvek nije bilo drugog poskupljenja struje u ovoj godini.

Struja u Srbiji je u ovoj godini već poskupela 1. marta, u proseku za 10 odsto, a rukovodstvo EPS-a ranije je najavilo da će na jesen zatražiti još jedno poskupljenje struje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.